The Greatest Blog on Earth!

Sic Parvis Magna

Olutarvio – BrewDog Abstrakt AB:20

on 1.2.2017

Humalat: Ei tiedossa
Maltaat: Ei tiedossa
Voltit: 14,2 %
EBU: 25

Jatketaan olutarvioita BrewDogin tahdissa! Tällä kerralla tarkastelussa Abstrakt -sarjan AB:20, joka on pakattu tyylikkäästi vihreään, muovisulkimella varustettuun 0,375 litran pulloon. Abstrakt -sarjan oluita olen halunnut maistaa jo pidemmän aikaa, mutta saatavuus omalla paikkakunnalla on ollut olematonta. Edellisenä syksynä huomasin kuitenkin muutaman pullon paikallisen Alkon hyllyllä notkuvan ja hirveästä hinnasta huolimatta (19,70 € / pullo) nappasin putelin mukaani. Tarkempia tietoja oluen spekseistä en löytänyt, mutta olut on kypsytetty rommitynnyrissä ja mausteena on muistaakseni ainakin kahvia.

Ulkoisesti AB:20 muistuttaa sahtia, eikä pinnalle muodostu vaahtoa lainkaan. Tuoksussa selvimmin havaittavissa suklaarusinoita, kahvia, salmiakkilakritsia ja myös hieman alkoholia. Maku onkin sitten melkoista aromien sekamelskaa: suklaarusinoita, kahvia, hieman lakritsia, hieman konjakkia ja kuivakakkua. Yksipuoliseksi makua ei ainakaan voi sanoa ja muutaman kulauksen jälkeen AB:20 alkaa maistua oikeastaan aika hyvältä. Hieman turhan makeaa se tosin on.

Kovasta hinnasta ja makeudesta huolimatta AB:20 on hyvä ja maistamisen arvoinen olut. Toista pulloa en ehkä ostaisi, mutta sen verran onnistuneella tavalla erikoinen makumaailma on, että kyllä tämä testiin kannattaa ottaa!

ARVOSANA: 3 / 5


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

46 − 36 =